Vårt liv som torpere innebærer så mye. Vi har liksom mer tid på torpet og holder på med ting vi ikke gjør hjemme. Jon har tidligere laget snaps av alt fra Johannesurt (Prikperikum), stikkelsbær, kanel og sitron, pors og solbær og mye mer. De fleste forsøkene falt ikke i vår smak, men pors og solbær kan vi absolutt anbefale som snapskrydder.
Det er til og med skiltet til porstjern. Skiltet peker i feil retning, så om du ikke vet hvor det er, kan du ha problemer med å finne tjernet...
Langs kanten av tjernet vokser det pors. Plukke og ta med hjem.
Putte friske blader på flaska.
Helle på sprit. Senere skal den tynnes ut. Mengder og mål sies det ikke mye om i oppskriften.
Når man så får silet drikket og satt den på nye flasker, skal den stå noen måneder. Da blir det en gylden, fin snaps.
Får vel beskjed da det blir smakehelg :-)
SvarSlett