Denna nådenes Dag hafva vi den angenämasta Glädje att få dela med Eder, Ni gunstiga Läsare;
Cajsa Wargs Recept på Våfflor
Till ett kvarter sur Grädda tages 2 kvarter Vatten, ett halvt kvarter smält Smör och 2 stycken Ägg. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott Vetemjöl att det ringlar sig efter Vispen när han upplyftes. Bakas sedan på vanligt sätt. Till dessa våfflor bör vara god tjock grädda, som intet är för gammal, så bliva de goda.
Till 15 laggar:
3 ¼ dl sur tjock Grädde
6 ½ dl Vatten
1 ¾ dl smält Smör
2 Ägg
Ca. 5 deciliter Vetemjöl
Lägg Våffeljärnet på elden och låt det bliva väl varmt; propotionera Degen efter Järnets storlek, och lägg intet mera eller mindre uti, än det jämt fylles; kläm Järnet sakta tillhopa och vänd det på båda sidor, under det de gräddas på en jämn Eld.
Så hafva då enteligt Våfflorna blifvit för afsmakning klara och till min dyra Makes glädje spridas det mycken väldoft i vårat lilla Torp!
Om Ni vil se hur andra har tagit denna trefvliga utmaning, så trycker Ni på Länken.
Mmmm, så mumsigt gott det ser ut :-)
SvarSlettAbsolutt å rekomendere! De blir jättesprö!
SlettSe där. Nu hava jag bara att spörsmål. Kan det verkligen vara riktigt att Kajs Warg kunde tillhandahålla Creme Fraiche?
SvarSlettHaha; "Man tager hvad man haver." Nei, du har nog rett, Anna-Lena. Innlegget har blitt rettet nå. Takk!
SlettUnderbart! :D
SvarSlettTack tack, och tack också för översättningen av receptet. :)
Sur grädde är nog inte att rekommendera längre (annat än som crème fraiche).
Härligt fotograferat också - har du verkligen en sån visp? Jag bara minns dem...
Berit E
Takk for det, Berit. Sådanne visper finns ennå å kjøpe.
SlettVåfflor så läckert :) Så härligt att baka dem i torpet :)
SvarSlettDet er sånt som gir gullkant på livet. Jon ble jättenöjd!
SlettMen åh, vad jag blev sugen på våfflor!! Får nog planera in det någon dag i veckan.....men här blir det våfflor på mix......:)
SvarSlettDet finnes mange gode vaffelmikser! Og steker du dem i et nymotens, elektrisk jern, så slipper du steke -osen. Vi måtte vädra etterpå! !
SlettEtt recept också, kul.
SvarSlettGörgoa!
SlettMums, vilket recept! De där våfflorna blir nog riktigt goda. :)
SvarSlettSprö!
SlettUnderbart. Ett recept av självaste Cajsa Varg! :)
SvarSlettJon tyckte mycke om det har temat!
Slett