På marken är veckans fototriss. Kari gick en sväng ut i skogen i dag. Där hälsade hon på herr Kantarell. Han stod på marken bland löven och sken med sin hatt så gul och grann. Men han började bli lite mjuk och vattenfylld.
Hans nära släktning trattkantarellen klarar däremot av en frostnatt eller två.
På marken brevid växte det toppig giftspindling. Den är dödligt giftig, men är så annorlunda till utseendet att de båda arterna bara kan förväxlas genom ren slarv.
Om du vil se hur andra har tolkat temat; tryck på länken:
Det är dags för svamparna att dra ett vitt snötäcke över sig nu, tycker jag.
SvarSlettFår nog hålla mig till kantarellen och trattkantarellen om jag ska överleva besöket i svampskogen! Fin triss där man verkligen får titta ner på marken för att upptäcka svamparna!
SvarSlettFina trissar!
SvarSlettDin kantarellbild är bara så bra! Färgen, ljuset, fuktigheten, multnade löv och lite grönt.
Wow /kram
Vilka fina svampbilder!
SvarSlettBra att kunna sina svampar vid sådana tillfällen! Snyggt trissat!
SvarSlettVisst är det fantastiskt att kunna plocka kantareller i november! Fina bilder!
SvarSlettMycket fina bilder av svamparna! Det där sista vill vi inte ha i korgen! Jag plockar min svamp i butikerna så jag är säker på vad jag äter!
SvarSlettKantareller i mitten av november - trattkantareller ja, men de där gula!!?? Hos mig finns inga. Eller så har de gömt sig under alla löv.
SvarSlettFin triss!
Berit E
Fins bilder från moder natur :) Härliga varma bilder som lyser upp.
SvarSlettFina bilder! Men jag tycker det är fel med kantareller i november..... Vill ha massor av snö!!!!
SvarSlettTrodde nog att svampsäsongen var över, men ser att jag har fel. Men vackra är dom, till och med den giftiga. Får nog göra en sväng i skogen och söka trattisar. Man blir inspirerad!
SvarSlettSå fina svampbilder! :) Man riktigt ser hur blöta och "svampiga" de är! Var igår och plockade trattisar, men det var nog de sista för i år!
SvarSlettVilka levande bilder! Den första bilden vill man bara sätta tänderna i! underbara färger!
SvarSlettBild ett blir min favorit för den är ju bara så smaklig.
SvarSlett