Melissa feiret sin femårsdag i dag. Bestemor stiller selvfølgelig opp med kake. Denne kakeformen er i fra mammaen til Melissa var liten. Dukken som hørte til er ødelagt, men jeg lånte Melissa sin Tinkerbell, kledde av den, vasket den og stakk den ned i kaka. Kaka var hullet ut og fylt opp med nonstop. Så ble kaka dekket med et lag kremost-topping. Det er brukt ferdig farget Odense-marsipan. I tillegg til kake, lagde vi også sjokolade-cupcakes. Melissa, som er Bessas "lille slikkepott" hjelper til med å pynte cupcakene. Hun får hjelp av mammaen sin til å dele kaka. Bursdagsbarnet skal selvfølgelig ha det første stykket!
Begge oppskriftene er brukt til prinsessekake og cupcakene, I dette tilfellet ble det laget doble porsjoner.
Sjokoladekake
- 5 egg
- 4 kopper sukker
- 180 gram smeltet smør
- 2 kopper melk
- 4 kopper melk
- 2 spiseskjeer kakao
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 4 teskjeer bakepulver
Stekes ved 160 grader til kaka er gjennomstekt
Kremost-topping
- 1 pakke Philadelfiaost
- 100 gram smør, romtemperert
- 1 teskje vaniljesukker
- 2 kopper melis
Å for en nydelg kake!! Heldige Melissa som har en bestemor som kan lage så flotte kaker!
SvarSlettTakk. Har planer om en "monster-kake" neste år. Fødselsdagen er nemlig egentlig den 31.10!
SlettGrattis till Melissa och vilka fina bakverk!
SvarSlettTakk, du!
Slett