Her kommer det en gammel oppskrift på en sjokoladekake som alltid blir vellykket og er relativt enkel å lage. Sort kake med hvit fyll.
Sjokoladekake:
175 gram sukker
60 gram margarin/smør
røres hvitt
1 egg
140 gram hvetemel
1 teskje bakepulver
1 spiseskje vaniljesukker
2 spiseskjeer kakao
1 dl. melk
Alt blandes og stekes i 3 kvarter ved 180 grader
Hvit fyll:
2 spiseskjeer potetmel
2 dl melk
2 plater gelatin
Ta melk og potetmel i en kjele,
klipp opp gelatinen og ha den i kjelen,
la det stå på svak varme.
Rør om til det tykner. Avkjøl.
1 eggeplomme
100 gram margarin/smør
3 spiseskjeer sukker
2 teskjeer vaniljesukker
Røres godt sammen.
Alle ingrediensene til fyllen blandes sammen.
La stå kaldt til det bli en tykk masse.
Del kaken i tre og ha fyllen i mellom lagene.
Glasur:
90 gram melis 1 1/2 spiseskje kakao
1 eggehvite
Litt margarin/smør.
Det er en fordel å lage kaka en dag før den serveres,
slik at den får "satt" seg.
Velbekomme!
175 gram sukker
60 gram margarin/smør
røres hvitt
1 egg
140 gram hvetemel
1 teskje bakepulver
1 spiseskje vaniljesukker
2 spiseskjeer kakao
1 dl. melk
Alt blandes og stekes i 3 kvarter ved 180 grader
Hvit fyll:
2 spiseskjeer potetmel
2 dl melk
2 plater gelatin
Ta melk og potetmel i en kjele,
klipp opp gelatinen og ha den i kjelen,
la det stå på svak varme.
Rør om til det tykner. Avkjøl.
1 eggeplomme
100 gram margarin/smør
3 spiseskjeer sukker
2 teskjeer vaniljesukker
Røres godt sammen.
Alle ingrediensene til fyllen blandes sammen.
La stå kaldt til det bli en tykk masse.
Del kaken i tre og ha fyllen i mellom lagene.
Glasur:
90 gram melis 1 1/2 spiseskje kakao
1 eggehvite
Litt margarin/smør.
Det er en fordel å lage kaka en dag før den serveres,
slik at den får "satt" seg.
Velbekomme!
Problemer med å få lagt igjen kommentar, men kaka di er min favoritt, nam nam.
SvarSlettBakeren er min favoritt . .
SvarSlett