I VÅRT HJEM LAGER VI MATEN...
Nyttårsaften spiser vi kalkun. Det er flere som har spurt meg hvordan kalkunen skal tilberedes for ikke å bli tørr. I dag har vi tatt kalkunen ut av fryseren. Den skal få stå ute i garasjen (der er det kjøleskaps- temperatur). Før den stekes tar jeg ut innmaten som er pakket inn kalkunen. Så smører jeg den inn på innvendig og utvendig med ca.50 gram smeltet smør blandet med 1strøken spiseskje salt, 1 spiseskje tørket timian og litt pepper. Så putter jeg inn innmaten igjen. Men i tillegg til innmaten skjærer jeg også opp 1 eple eller 2 og et par never svisker. Kalkun skal steke over svak varme i flere timer 60-70 grader - gjerne natten over. Den skal helles over med vann flere ganger. Mot slutten kan du godt skru opp varmen. (Jeg skrudde opp til 150 grader)
Når jeg skal lage sausen, bruker jeg steikesjyen.
Innmat, svisker og eple tar jeg så ut og koker sammen med sausen.
Det er nydelig med en smak av timian, syrlig eple og søte svisker. Dette siles av før servering.
Også her - som i så mye annet blir alt godt mye bedre med en fløteskvett.
Vi serverer kalkunen med mandelpoteter, rosenkål og waldorfsalat.
Lykke til!
SÅ BLIR MATEN FOTOGRAFERT....
........OG ENDELIG KAN VI SPISE MATEN!
Her på Mysen kommer Marianne og vi skal ha helstekt and med tilbehør.
SvarSlettGodt nyttår.Hilsen Ann Torhild
Helstekt and du! Det har jeg aldri smakt! Da får du hilse så mye til Marianne. Kos dere!
SvarSlettKari