Kari går som kjent på videreutdanning innen palliativ omsorg på Lovisenberg diakonale høgskole. I perioder bor hun da på Gjestehuset. I går ruslet hun og en medstudent rundt på området. Da fikk de lyst til å se Oblatbakeriet. Helt siden 1888 har Diakonissehusets oblatbakeri laget oblater for Den norske kirke, kristne organisasjoner og misjonen. Rundt regnet 1,3 millioner håndlagede oblater forlater det lille bakeri hvert år. Oblatene består av mel og vann. Den dagen vi stakk innom, ble det bakt glutenfrie oblater.
Det arbeider to personer på fulltid på bakeriet. De baker mellom 12- og 15 000 oblater pr. dag. Det blir 66 oblater pr. leiv og hvert oblat blir stanset ut for hånd med en maskin. Senere blir de sortert og lagt i esker med 550 oblater, eller rør med 30 stk.
Interessant å lese... God helg;)
SvarSlettKjempekoselig å lese om omvisningen vår på oblatbakeriet og se den flotte bloggen din! Klem fra Grete i Kristiansand
SvarSlett