Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

fredag 26. desember 2014

Nytt kamera- ny kamerat!



Til jul fikk jeg et nytt kamera:

Det var et Panasonic Lumix DMC - FZ200. Trykk på linken og du kan lese litt mer om kameraet!



Tidligere hadde jeg et Panasonic Lumix DMC-TZ5. Det var et lite, greit kompaktkamera som tok bra bilder. I tillegg har jeg et Canon speilreflekskamera. Men dette er litt for stort til å dra med seg på tur. Det er heller ikke aktuelt å sitte bak på motorsykkel og fotografere med et stort speilreflekskamera. Men da det gamle kompaktkameraet  ble ødelagt i høst, var det ikke vanskelig å finne julegaveønsker. Det ble selvfølgelig prøvefotografering i dag. En av overraskelsene var at kameraet kunne lage panoramabilder. Se bildet over! En annen fordel var at kameraet hadde en utfellbar LCD-skjerm. Dette er en klar overraskelse! Med den blir det ikke noe problem å fotografere i marknivå eller over hodene på en folkesamling. Ei heller ble speilbildet av fotografen synlig da hun skulle fotografere frostrosene på vinduet. Ellers har det nye kameraet noen av de mulighetene som mitt gamle TZ-5: Det er lagt inn funksjoner så man kan ta bilder til den scenen som skal spilles inn. I tillegg er det nye funksjoner - som: "gjennom glass" (under) og "panorering" (over).

 
Kameraet har også en fantastisk zoom ; sjekk dyret (highlandcattle) under. Jeg sto aldeles ikke så nære det store dyret som det ser ut til!
 
 
FZ200 er også lagt inn med 14 ulike filtre, under ser du et foto med "en punkts-farge".
 
 
 
Kameraet tar også fine portretter, men her er det speilreflekskamera som fortsatt er det beste- og raskeste.  
Har bare så vidt begynt å utforske kameraet - det blir spennende å utforske mer!
 
 

lørdag 6. desember 2014

Fototriss del 284: TÄVLING med tema VITT


 
Vårt lilla torp blir täckt av en vit filt av mjuk snö.
 
 

 Träden ute får också en vit filt. Men vi går in. Det är advent och den traditionella färgen är lila, men visst känns det förtjusande med en vit azalea? 


Veckans fototriss har även en tävling. Man kan vinna et presentkort från http://www.coolstuff.se/. Om vi vinner, skulle vi vilja få den här prylen i julklapp!
 
Ta gärna en koll på länken under så ser du hur andra har tolkat temat VITT.
 
 
Fototriss
 
 
 

mandag 1. desember 2014

Å lage sitt eget juletre.

Er du en som ønsker deg juletre, men som ikke har plass til en ekte julegran? For oss er det sånn. Vi ville ha et tre som ikke tok så stor plass. For å være helt ærlig- så er vi egentlig ikke så veldig glad i kunstige trær, men så fikk vi ideen i fjor: Vi kjøpte et kunstig juletre på salg etter jul. Skal det være fake, så skal det være fake! Plastikktreet fikk stå i garasjen og vente til desember i år.  
 

 
Så reiste Kari til Optimera og kjøpte en rundstav. Man føler seg ikke særlig smart når man som nordmann i Sverige ber om å få kjøpt en stav som skal brukes til å lage julgran av. "Norrbagge"!! Staven ble med hjem og fikk så et strøk med beis.
 
 
Jon boret hull i staven.  
 

Og så var det å klippe av greiner av det kunstige treet og putte dem inn i stokken. Og vips har man et juletre som tar liten plass og - som svært få har maken til. Mer sjeldent enn vakkert, kanskje, men vi er såre fornøyd med vårt nye juletre!

 
Nå får den ferdigpyntede "granen" stå ferdig pyntet i garasjen å vente til jul.
 

Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Powered By Blogger

Bloggarkiv