Om meg

Bildet mitt
Vi, Kari og Jon, er et par som bor i Sverige. Hun norsk, han halvt svensk. Vi skriver litt om oss selv, og om det som betyr mest i livet vårt; blandt annet barnebarn. Vi har et torp vi er på så ofte vi kan. Her har vi stadig nye prosjekter på gang. Ellers liker begge å reise, gjerne på motorsykkelturer. Det har vært turer til Sør Afrika - da leide vi sykkel, men vi har brukt egen sykkel i b.a. Alpene og Skottland.

søndag 25. september 2011

Høstonn


"Arbeid er en tilflukt for folk som ikke har noe bedre å beskjeftige seg med" sa Oscar Wilde.
Noen av oss får tilfredstillelse av å jobbe. Hvor tilfredsstillende er det vel ikke etter at man har gjort et godt, realt kroppsarbeid. Er det ikke fllere som har det sånn? I helgen hadde vi "ikke annet å beskjeftige oss med" enn å holde på ute på torpet. I går var det vedboden og i dag har Jon klippet gress og Kari har tatt høstonna. Med det samme vi sitter med Den store sitatboka kan vi vel også sitere Voltaire; "Arbeidet befrir oss fra de tre store onder; kjedsomheten, lasten og fattigdommen". Vi ble ikke noe rikere denne helgen, men kjede oss; det gjør vi aldri!

lørdag 24. september 2011

Nye vindskier


Høst på torpet. Men noe blomstrer ennå; oktoberbergknappen eller kärleksört som den heter her i Sverige. Det er litt rart for i Norge er det løpstikken som heter kjærlighetsurt. Det er fordi de ga den til oksen når den hadde stått en hel vinter på båsen. Oksen skulle bli litt mer fyrrig. Kanskje noen som vet hvorfor urten heter kärleksört på svensk? I bakgrunnen ser dere vedboden. 


På vedboden fikk vi jo lagt takstein for en stund siden. Denne helgen har Jon lagt på vindskier og takrenne. Tror nok det må en "ordentlig" snekker til for å få på isbord og vindskier på den andre siden. "Det et ikke noe tap for snekkerstanden at jeg ikke ble snekker." Sitat slutt. Jon Hermansen.

søndag 18. september 2011

Det er lørdagene som har hatt finværet

Lørdag 03.09.11 Klarvær


Laurits og Mats legger tak på vedboden.

Vi var på torpet. Barn, svigerbarn og barnebarn var også med. Vi fikk hjelp til å legge tak på vedboden. Jon og Melissa var formenn. Været var strålende. Dagen etter regnet det.

Lørdag 10.09.11Klarvær Klarvær


BMW K 1200 LT og Goldwing: To turkamerater.

Vi kjørte motorsykkel sammen med Lisbeth og Svein. Turen gikk til Minnesund, Lena, Reinsvoll, Eina, Lygna og tilbake til Töcksfors. Været var strålende! Dagen etter var det regn.....

Lørdag 17.09.11Klarvær Klarvær Klarvær


Solen og Solem.

Kari og Jon har vært i Karlstad i helgen. Her er Kari fotografert sammen med "Sola i Karlstad", egentlig Eva Lisa Holtz, (født 1. januar 1739 i Karlstad, død 24. november 1818.) Holtz var servitrise og eide en kro i Karlstad. Hun var kjent for sitt glade og "solfylte" humør. Hun er et kjent symbol for byen Karlstad. (Wikipedia).
Her står vi i allefall side om side, mens solen lyser over oss.
(I dag, søndag, regner det.)
Vi må si at Karlstad er en fin by! Vi feiret Jons fødselsdag. I den anledning lå vi to netter på Stadshotellet. (Det er rimelig å bestille rom på nett!) Fredag var vi på kinoog så "Jegerne 2." Lørdag ble det både litt julegavehandling og diverse pub til pub. Det kommer til å bli flere turer til Karlstad på oss!



søndag 11. september 2011

Studentliv


Kari og Jon har vært studenter denne uka. Jon har tatt en ukes studie i MST. Det hele foregikk på Atferdssenteret i Oslo, og det var 5 intense dager. Alle de andre deltakerne skal jobbe direkte som terapeuter eller veiledere. MST står for MultiSystemiskTerapi og er en behandlingsmetode utviklet i USA som retter seg inn mot ungdom med atferdsvansker og er et alternativ til institusjonsplassering.  


Kari tar Palliasjon, deltid, ett år. Studiet foregår på Lovisenberg Diakonale Høgskole og vil ha tre ukessamlinger i høstsemesteret og fire ukessamlinger på vårsemesteret. Ordet palliasjon kommer fra latin pallion = kappe, man svøper en lindrende kappe rundt pasienten og dens familie. Og palliasjon står nettopp for lindrende behandling. Man skal gi behandling, pleie og omsorg til pasienter med kort forventet levetid, hvor hovedfokus bør være å bedre, opprettholde eller tilrettelegge for så god livskvalitet som mulig både for pasientene og hans/hennes pårørende.
Nå må studiene prioriteres, det blir så og si å leve med døden på brødskiva et år.





mandag 5. september 2011

Skrotnisse

Her i Blogglandia skrives det mest om våre vakre omgivelser. Frejda skriver om hva som blomstrer så vakkert på den andre siden av veien på hennes torp. På den andre siden av veien hos oss gror det en gammel stålbåt.


Inne i skogen- et stenkast i fra kommer du til avdelingen for dekk og toaletter.


Litt lenger opp i gata er det en diverse gamle biler. Noen er prosjekter - andre er tydeligvis gitt opp.



fredag 2. september 2011

Arvegods


Disse glassene er etter Jons besteforeldre. Besta (morfar) og far drakk pjoltere (Eau de Vie og selters)av disse når de spilte  bridge rundt bordet under. 


Urtehagen på Norra Jakstorp


Vi har stadig prosjekter ute på torpet. Et av dem er kjøkkenhagen. I år har det blitt et eget urtebed i dette trädgårdslandet. For å komme inn, må du først gå inn gjennom en portal. Rundt denne vokser det bjørnebær. Til høyre synes et bed der vi har sukkererter, mangold, salat og persille. Til venstre er det en kompostbinge- delvis skult av en spansk kjørvel. Bakerst ser dere et løkbed og maisplanter.

Og her har det altså kommet et urtebed. Løpstikke, bjørnerot, rosmarin, timian, sitrontimian, oregano og basilikum og to forskjellige mynter. Så får vi se hvor mye som overvintrer. Spennende med nye prosjekter! I dag ble det servert løksuppe i stugan; og da var det bare å gå ut i kjøkkenhagen å finne løk, timian og persille.



Robert Burns

The friend of man
The friend of truth
The friend of age
The guide of youth;
If there is another world,
He lives in bliss;
If there is none,
He made the best of this

Powered By Blogger

Bloggarkiv